keyboard_arrow_up

Geoplà isomètric

25,00 €

És un recurs didàctic creat pel matemàtic egipci Caleb Gattegno el 1960 que ens permet introduir els conceptes geomètrics de forma manipulativa, el que afavoreix una major comprensió de tot un seguit de conceptes abstractes que generalment indueixen a error a l'alumnat.

Consisteix en un tauler basat en una trama triangular amb els pivots situats en els vèrtexs de triangles equilàters. La distància entre cada punt i tots els punts contigus a ell és la mateixa.

S'hi poden enganxar les gomes elàstiques que van a servir-nos per representar les diferents figures i així descobrir la relació entre superfície i volum, aprofundir i comprendre els conceptes d'àrees i plànols geomètrics i associar continguts de geometria amb l'àlgebra i el càlcul.

Pot començar a utilitzar-se en els primers anys d'escolarització, encara que la seva utilització òptima es dóna en el tercer cicle d'Educació Primària.
Es necessita força temps per experimentar amb el geoplà abans d'iniciar activitats més serioses.

Als petits els agrada crear figures, lletres o dissenys senzills. Els nens i nenes més grans produiran dissenys i dibuixos més complicats.

Aniran descobrint propietats matemàtiques.

Disponibilitat: Sense Stock


Material: fusta

Són múltiples les activitats que permet el geoplà isomètric:
- Construcció lliure: utilització de les gomes per elaborar dissenys i treballar la psicomotricitat fina.
- Representació de formes geomètriques: utilitzar les gomes per treballar la geometria plana i processos matemàtics bàsics: escalar, desplaçar, simetria, etc.
- Representació de figures geomètriques volumètriques bàsiques com ara cubs, paral·lelepípeds o piràmides.
- Descobriment de les peces volumètriques construint els seus plans: partint de figures donades, podràs fer la seva representació volumètrica construint cada un dels costats amb els elàstics.
- Descobriment de les peces volumètriques partint de les seves vistes

productes relacionats